Amazing Halebop Reactions Are Starting To Rain In On Us

Posted · 11 Comments

Oh the amazing fans of Halebop! A couple of weeks ago we launched the new communications concept for the Swedish youth mobile network Halebop. The concept is all about unpretentious anti-advertising and playfulness; about leaving an open invitation to participate, not by saying it, but by conveying it in the way we speak and look. And, of course, by having our own gang sign. :)

And now people are starting to take Halebop up on that invitation. Here are just some examples of all the spoofs we’re seeing out there.

First two of the original films:

And some of the spoofs (first one is my favorite. Lol!):

11 Responses to "Amazing Halebop Reactions Are Starting To Rain In On Us"
 1. Grymt bra, Walter!

  På Honesty har ni verkligen lyckats visa facit på både kunskaperna i Dan Landins inlägg om hur reklam fungerar [ http://bit.ly/d0UpDb ] och mitt tyckande om (vad som krävs för att vi ska sluta med) den menlösa reklamen [ http://bit.ly/aVb5Ye ].

  Tack för inspirationen!

 2. Dennis says:

  Så j-vla bra!!!
  Dennis

 3. Tack Dennis och Micco och alla andra!

 4. Petter says:

  Härligt!

 5. Svante says:

  Man blir sugen på att skapa egen reklam med samma sköna känsla, och reklam som får andra att göra egna varianter. En Halebop för entreprenadbranschen helt enkelt..

 6. chr says:

  Hur mäter ni effekterna av spridning av egengjorda filmer på Youtube?

 7. Hey Chrille,

  Svarade på fel fråga först… det svaret kommer längre ner då någon säkerligen ställer den frågan längre fram. Men först ett svar till dig:

  Det e SKITSVÅRT att mäta effekten av egengjorda filmer… eller det är inte svårt, men det är meckigt och tar mycket arbetstid… hade alla människor optimerat filmerna för ord som man letar efter eller lagt dem som video responses så hade det varit mycket enklare. Det som tar tid är insamlingen av data då du inte har tillgång till ordentliga insights. När du har din egen video på YouTube kan du se var den embeddats, men med andras videos är det svårt. Du måste därför handjaga en hel del videos för att kunna få till räkneskaperna.

  Så… man tittar på målsättningen. Får fram ett volymvärde och sedan räknar man fram ett resultatvärde utifrån det effektmått man ställt upp. Men som sagt. Jobbigt att samla in all information.

  Men. Nedan ser du mitt svar på hur vi mäter värdet av video.

  ===

  Effekten av video beror lite på vad kunden vill att vi ska mäta, men vår rekommendation är som följer:

  1. Gör aldrig bara video som ni publicerar på en kamapnjkanal på YouTube – i synnerhet inte om ni startar upp en kanal från ingenting. Hosta inte på kampanjkanaler utan bygg en för varumärket som ni bygger på sikt.

  2. Använd aldrig antalet visningar som ett mått på framgång. Det är antalet interaktioner som är viktiga. Kommentarer, gillande, ogillande, Likes etc. Men framförallt embeds. En video vill man ju att en person ska reagera på. Den tydligaste variabeln att mäta på är då om de interagerar med objectet.

  3. Effekten är ju den mest intressanta och definieras någonstans av kunden i början av projektet. Det kan vara en bred definition såsom att “vi vill att detta ska leda till försäljning”. Det kan vara en flummig sådan såsom att “detta ska leda till ökad kännedom” om vårt varumärke.

  Hur som helst. Oavsett vad kunden vill att vi gör för dem så mäter vi kampanjerna för vår egen del.

  Ska jag mäta effekten på ökad kännedom så tittar jag på nollmätningen – dvs. hur mycket det snackades om varumärket innan – sedan kollar jag hur mycket det snackas om varumärket efter. Vill man sedan göra en ROI beräkning på snack (vilket jag får ont i magen av) så gör vi det. Totala kostnaden delat med omämnanden efter, minus omnämnanden före. Då får du ut vad för effekt din kampanj har haft på snackandet.

  Om du tittar på pengar och sälj så klarar sig inte en videokampanj själv om du inte är en spam-affiliate och kör “bottom third” annonsering med bonuserbjudanden. Det funkar dock inte i de flesta fall att göra så, då man i den härliga reklamvärlden måste förhålla sig till sin story (nej jag e inte bitter) och inte kan råkränga i alla lägen. Om du inte har en håv… dvs. en direkt tanke med din video dit du driver trafiken med videon och du därifrån konverterar användarna (i de fallen räknar du på vanligt sätt ut din ROI), så får du helt enkelt göra en “snubbemätning” vilket likt ovan innebär att du tittar på vad du sålde innan kampanjen drog igång och därefter tittar på vad du säljer efter kampanjen. Däri har du effekten. Sen får man ju ont i magen av spårningen. Vad tillmäter vi att videon på YouTube hade för effekt, och vad tillmäter vi att TV, utomhus har för effekt. Svårt. Men sammantaget kan vi dra bort effekten av allt som vi kan mäta från resultatet.

  Men analysen slutar inte där utan vi behöver titta på hur mycket sökningarna går upp i Google också. Där kan du få ut ett ganska bra effektmått på all kommunikation. För varje nivå på investeringen från kunden, har jag min egen nöjdhetsnivå. Dvs. då jag känner mig nöjd med utfallet i ökade sökningar på de sökord jag tänkte mig i början av kampanjen.

  Men som sagt… det beror på vad vi har ställt upp för mål i början av kampanjen.

  //Jesper

Leave a Reply

 
About the Blog

This blog is written by Walter Naeslund and has been around since 2007. The blog is about the journey of starting an advertising agency and a sneak peek behind the scenes of what goes on at the Honesty HQ in SoFo, Södermalm. It is also a blog about communication & technology. The blog has gathered almost a thousand posts over the years with several longer and shorter breaks. Welcome and enjoy.
Learn More