Idag tar jag fram stora sågen

Posted · 1 Comment

Kan någon förklara de här kampanjerna/designlösningarna för mig?

Vi börjar med Försvarets Hudsalva:

Jag har själv jobbat med en strategi för det här varumärket när jag gick på Berghs. Den handlade om att förvalta känslan av original, göra produkten mer användbar och förflytta den känslomässigt. Jag är fortfarande väldigt nöjd med den strategin vi tog fram, och den renderade högsta betyg och lovord på Berghs. Det som nu har gjorts är tvärtemot vår strategi. Man har Disneyfierat produkten med en cammofärgad pappersgördel = oanvändbart, klyschigt och övertydligt. Jag fattar inget.

Nästa exempel är den här kampanjen:

Väcker uppseende i viss mån – visst – men var i hela hissingen är relevansen? Ödla? Kampanjen är för val till gymnasieskolan. Qui?

Till slut detta:

Vad… är detta? Varför gör man såhär?
Svag idé, svag design och risig produktion. Världen och mjölkhyllan blev precis lite fulare.

(Edit: Igår stod jag vid mjölkhyllan och hörde en i personalen beklaga sig över hur svårt det var att hitta bland förpackningarna. Och då JOBBAR han ändå med förpackningarna varje dag!)

Annonserna tänker jag inte ens nämna… men kanske visa:

I ny förpackning. Japp. Check. Då vet jag.

 
About the Blog

This blog is written by Walter Naeslund and has been around since 2007. The blog is about the journey of starting an advertising agency and a sneak peek behind the scenes of what goes on at the Honesty HQ in SoFo, Södermalm. It is also a blog about communication & technology. The blog has gathered almost a thousand posts over the years with several longer and shorter breaks. Welcome and enjoy.
Learn More

 
PageLines