"Vi borde göra något på nätet också!"

Posted · Add Comment

Jag vet. Jag brukar säga att Internet inte är ett medium, utan en infrastruktur. Som en väg. Men den beskrivningen är inte särskilt användbar. Mer användbart är att se Internet en grupp av medier.

Jag menar – You Tube är väl snarare en form av TV än en interaktiv tjänst? Visst, du kan betygssätta och zappa hur du vill, men inte styra och ställa i innehållets linjära flöde. Material för You Tube producerar vi som film, för att det är film.

Sociala nätverk är ett annat medium, eller kanske en subgrupp av medier under Internetgruppen. Word of mouth på steroider med ljud, bild, video, gifts och drinkar. Ett av de bästa exempel på genialt användande jag kan komma på just nu är Simpsons-kampanjen där folk bytte ut sina profilfoton och avatarer mot Simpsonsversioner av sig själva. Det här kommer vi se betydligt mer av.

Bloggar, ett tredje exempel, är Internetgruppens svar på redaktionellt material där independentredaktörerna är fler och mäktigare. Dagens Nyheter parat med The Long Tail parat med WoM. Och visst – You Tube kan också betraktas i bloggperspektiv.

Widgets. De sociala nätverkens miniapplikationer. Är de en del av de sociala nätverken, eller är de ett eget medium? Eller branded utility? Eller Marketing as a Service (MAAS)?

Såhär skulle jag kunna fortsätta – podcasts, mashups, chunkifiering, MMORPG, och så vidare och så vidare.

Och allt detta kallar vi för Internetreklam, webbreklam, cyber, interaktiv reklam eller – värst av allt – digital reklam. Det är som när Kotler grovt buntar ihop allt som vi (och in princip alla våra vänner hemskt tanke) gör som Promotion i sina fyra P’n. Som att skära Sushifisk med motorsåg.

 
About the Blog

This blog is written by Walter Naeslund and has been around since 2007. The blog is about the journey of starting an advertising agency and a sneak peek behind the scenes of what goes on at the Honesty HQ in SoFo, Södermalm. It is also a blog about communication & technology. The blog has gathered almost a thousand posts over the years with several longer and shorter breaks. Welcome and enjoy.
Learn More

 
PageLines